Drents museum

178 / beweegt kunstkenners

Drents museum

viva la frida!

Life and art of Frida Kahlo

De uitgesproken schilderijen en het bewogen leven van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo (1907-1954) zijn wereldberoemd. Ze durfde zich uit te spreken en taboes te doorbreken. Frida Kahlo was een strijder voor gelijke rechten en behandeling van mannen en vrouwen, mensen met en zonder handicap etc. Aanhanger van de Mexicaanse revolutie. Het Drents Museum heeft een uitgebreide tentoonstelling gewijd aan het werk en leven van Frida Kahlo.

Frida’s leven kende vele tegenslagen; problemen met haar gezondheid en een turbulent liefdesleven. In de schilderkunst vond ze haar manier om daar mee om te gaan. Frida Kahlo was haar eigen muze en heeft met haar kunst vele harten veroverd. Op haar geheel eigen wijze. Frida Kahlo had een onuitputtelijke levenskracht om pijn om te zetten in iets moois. Ze was rebels en vrij van geest. Ze vierde het leven; Viva la Vida!

178 heeft de campagne voor de tentoonstelling Viva la Frida! ontwikkeld. Naast een krachtig logo en frisse heldere Mexicaanse kleuren hebben we de bloemvorm gekozen als centraal grafisch beeldelement. Bloemen komen veel voor in het werk en op de foto’s van Frida Kahlo. De bloem staat symbool voor het leven, voor natuurlijke oerkracht en voor positiviteit.

Frida Kahlo was als een bloem; constant in bloei, kleurrijk en krachtig.

Wil je meer weten over dit project of over 178? Laat het ons weten. Bel of mail Frederik: 06 333 20 355 frederik@178.nl.