Op reis met Vincent

178 beweegt Van Gogh-fans

Op reis met Vincent

Op reis met vincent

Van Gogh in Drenthe - Drents Museum

Voor Vincent was zijn reis door Drenthe een unieke beleving. Toen hij op 11 september 1883 aankwam was hij berooid en zat vol liefdesverdriet. Echter door wat hij in Drenthe aantrof kreeg hij nieuwe energie. Het oerlandschap, de kleuren, het licht, de lokale bevolking waren een belangrijke voedingsbodem voor nieuw werk. Het Drents Museum organiseert een unieke tentoonstelling met het werk dat Van Gogh in Drenthe heeft gemaakt.

Drenthe heeft een onuitwisbare indruk op Van Gogh gemaakt. Hij schreef in superlatieven over zijn ervaringen aan zijn broer Theo. Hij ging op ontdekkingstocht en ‘kiemde in de Drentse grond’. Hij vond er de rust en ruimte om zich door te ontwikkelen.

Vincent’s reis zorgde voor inspiratie en voor richting. Het Drentse land was ‘het kompas’ waardoor hij nieuwe wegen insloeg. Van Gogh stippelde zijn eigen route uit en verrijkte zich in Drenthe als schilder en als kunstenaar.

In onze campagne (TV, abri's, advertenties, social media etc) voor de expositie 'Op reis met Vincent' hebben we de ontdekkingsreis van Van Gogh tot uiting gebracht met een 'map-marker' die we in verschillende Drentse landschappen hebben geplaatst.

Wil je meer weten over dit project of over 178? Laat het ons weten. Bel of mail Frederik: 06 333 20 355, frederik@178.nl